Over Leen

Een aantal mensen uit Leen’s omgeving vertellen hoe zij haar kennen. Onderstaande vrienden, kennissen en collega’s leverden hun stukje tekst over Leen aan. Het wil daarom niet zeggen dat onderstaande auteurs CD&V-minded zijn.

Papa

Dat ons Leen politieke kriebels had, moesten we eigenlijk al lang zien aankomen. Van in de kleinste kleuterklas nam ze het op voor en ontfermde ze zich over de zwakkeren. In de lagere school was ze haantje-de-voorste om voor en na de school spelletjes te organiseren met haar klasgenoten. In de humaniora-periode motiveerde ze groot en klein om zich bij KLJ aan te sluiten. Thuis wist ze als jongste dochter met twee stoere, oudere broers in ieders gratie te komen om haar doel te bereiken en ze had steeds het laatste woord van de drie.

Zonder veel woorden, nadat ze wist dat haar broers geen interesse hadden voor de actieve politiek, trad ze spontaan en zelfverzekerd naar voor om als verjongingskandidate mijn plaats te ambiëren in de politiek. Terwijl ze haar laatste jaar Handelsingenieur nog moest aanvatten, gooide ze zich vastberaden in de politieke arena en kreeg met de gemeenteraadsverkiezingen, op één na, de meeste voorkeurstemmen van haar partij. Ze mocht meteen een schepenmandaat opnemen. Zij was fier en wij ook.

We hebben haar op dat ogenblik gezegd dat pas dan het echte werk begon en dat vanaf de volgende morgen de eerste dag van de campagne voor de volgende verkiezingen start. Met veel belangstelling heb ik haar politieke activiteiten gevolgd en zonder me te bemoeien in de beleidsbeslissingen, heb ik haar gesteund als het nodig was. Ik heb steeds in gans mijn politieke carrière geprobeerd te luisteren naar de mensen, tussen de mensen te zijn in goede en kwade dagen. Die boodschap heb ik haar altijd willen meegeven.

Met enige fierheid stel ik vast dat ze die boodschap goed begrepen heeft en het doet me des te meer plezier dat de mensen dit waarderen. Haar gedrevenheid en inzet, alsook haar vriendelijkheid naar om het even wie, zullen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen hopelijk geapprecieerd worden.

Ik wens haar in elk geval alle succes toe!

Stijn Elebaut, oud-Ehsalgenoot

Ik heb Leen leren kennen op de dagelijkse treinrit van Dendermonde naar Brussel om samen naar Ehsal te gaan. Tijdens haar studentencarrière viel ze vooral op door haar doorzettingsvermogen en haar zin om alles tot in de puntjes in orde te hebben. Je kon ook gerust op haar rekenen wanneer je eens nota's of een paar examenvragen nodig had. Kortom, een ideale studente...

 Daarnaast is Leen een spontane vrouw die weet wat ze wilt in haar leven en die naast haar professioneel en politiek leven ook nog tijd vrijmaakt voor vrienden en kennissen.

Kris Smet, collega Domo NV

Leen is voor mij een toffe collega, op haar kan je steeds rekenen. Dat ze een meisje is met pit bewijst ze door zich in te zetten voor de belangen van anderen.
Keep going on this way !!!!!!!!!!!!! 

Ludwina Van Herk, lid Voghelaersch en super-vriendin

 Leen, je bent bijzonder, je bent natuurlijk en oprecht.
 Al wat ik ga schrijven meen ik echt!
 Je was vroeger een snelle meid, da zeggen jouw vriendinnen uit dienen tijd!
 Ik ken je zelf nu ook al een paar jaar,samen stoven wij ze wel es gaar.
 We kunnen lachen en huilen, en misschien wel bij elkaar schuilen.
 Want ook al ben je een stoere madam, geef toe : het hoeft niet hoor dat je alles aankan.
 Als ik je in je vrije tijd zie, dan geloof ik men ogen nie!!
 Is da nu een schepen?? Staat die op haar strepen??

En dan ondertussen mama en papa geworden van die schattige dochters Stien en Ries,
het is zò lief om jullie met haar bezig te zien 
Ze moesten daar es weten, hoeveel wijntjes je kan verslepen.
Nu kun je overal tegen, niets houdt je tegenwoordig nog tegen.
Schop het maar ver in de politiek, maar AUB vergeet je vrienden NIET.
Ik weet dat je dat niet zult doen, daarom krijg jij van mij een .......... 

Ivan Mettepenningen, voorzitter kermisdinsdaggroep "De Voghelaersch"

Sinds enkele jaren maakt Leen ook deel uit van onze kermisdinsdaggroep. Met deze groep (die bestaat uit allemaal jeugdvrienden) brengen we jaarlijks ter gelegenheid van kermis - naast nog enkele andere groepen- een ludiek toneeltje over de Grembergse gebeurtenissen van het afgelopen jaar. 
Binnen onze groep mogen we Leen ervaren als een actief en geëngageerd iemand waar je op kan rekenen. Ze heeft acteertalent, durft uitdagingen aangaan, kan grappig uit de hoek komen en maakt vooral graag plezier.
Kortom, het is tof om Leen in je vriendenkring te hebben!

Kris Hens, ex-collega en vriend

Als ex-collega heb ik Leen eerst beroepshalve leren kennen en daarna als vriendin. Op professioneel vlak heb ik haar leren appreciëren om haar intelligentie, collegealiteit en doorzettingsvermogen. Om van haar spitsvondige replieken nog maar te zwijgen. Allemaal kwaliteiten die ze ongetwijfeld ook uitbundig zal gebruiken in haar politieke bezigheden. In haar drukke leven dat gaat van job over schepen-ambt naar gezin weet ze een perfect evenwicht te bewaren, al zal dit wel enig agenda-management met zich meebrengen. En zoals steeds staat hier ongetwijfeld een great man behind the great woman.

Kortom een leuke meid, fantastisch om mee te werken en heel gezellig om een pint mee te gaan pakken, een vat vol kwaliteiten klaar om de wereld (met Dendermonde als beginpunt) te veroveren. 

KLJ-meisjes

Zullen we eens een “spannend verhaal” over Leen vertellen?
 Zij is er immers altijd als de kippen bij om ons een “spannend verhaal” te ontfutselen.
 Laat het ons gewoon houden op enkele noodzakelijke raadgevingen voor haar persoonlijk …

1. Opletten voor beken want:

 • ze zijn vuil;
 • ze zijn vies;
 • je kan erin vallen.

2. Als je verschiet:

 • niet te neig;
 • pas op voor bulten want die zie je snel komen;
 • geen paniek: in geval van nood kan je je altijd vasthouden aan de takken van de matras.

3. Hoe breng je de avonden door op kamp?

 • je stelt voor een rondje EHBO (Eenzame Hartenbureau) te doen;
 • je zet bomen op over zeebonken, al dan niet met nekhaar;
 • je speelt koppelaarster van dienst;

4. De best denkbare manier om in slaap te vallen is:

 • je veilig induffelen op je veldbed, uitkijkend op de andere luchtmatrassen;
 • je zaklamp binnen handbereik houden om vervelende geluiden te lokaliseren;
 • snurkers ontmantelen en ze letterlijk en figuurlijk het zwijgen opleggen.

5. Opletten voor muizen want:

 • ze bijten gaten in je kousen;
 • ze bouwen feestjes in je valies;
 • ze doen zich wel in je koekjesvoorraad

Opmerking: Leen, vermits al deze mogelijkheden van toepassing zijn op jou hoef je niet te kiezen.

KLJ-meisjes, Grembergen