Bekijk hier de e-mail via uw webbrowser
Beste lezer,

Zwoegen en zweten, dat hebben we de voorbije periode met z'n allen gedaan. De leerlingen en studenten hebben gezwoegd en hun best gedaan voor de examens. De examenperiode blijft toch een bijzondere periode. Ja, het is toch wel wat een stressperiode zowel voor de kinderen als voor de ouders. Voor onze jongeren breekt nu de vakantieperiode aan. Ik hoop dat ze er ten volle van kunnen genieten!

De coronacijfers zijn bijzonder goed, het ziet er naar uit dat we met z'n allen een mooie ietwat normalere zomer gaan beleven. Ook de vele vrijwilligers in de vaccinatiecentra hebben de voorbije weken keihard gewerkt, gezwoegd en gezweet en aan een spoedtempo gevaccineerd. 80% van alle volwassen Vlamingen kreeg minstens één prik, hiermee zijn we dé koploper van Europa én sluiten we aan bij de wereldtop!

De kleine hittegolf in juni deed ons allen zweten. Een hittegolf, het begint stilletjes aan een jaarlijkse gewoonte te worden. Het moet vooral onze ogen openen dat we iets moeten doen aan ons klimaat. De ene week een hittegolf en de andere week is er op verschillende plaatsen wateroverlast. De klimaatopwarming is geen ver-van-mijn-bed-show, we ondervinden het zelf dagelijks. Hoog tijd dat we samen een vuist maken tegen de klimaatopwarming.

En ja, ook onze Rode Duivels doen de temperaturen stijgen! We hebben al vier spannende matchen achter de rug. Hopelijk kunnen we nog drie keer genieten van dit spektakel en feest vieren! Wat heb ik er al van genoten om coronaproof te supporteren voor de Rode Duivels! Het doet zo'n deugd om terug eens samen te komen, samen te juichen, samen te feesten. Tous ensemble!

En tous, is ook écht tous voor mij. Wat er in Hongarije gebeurt, is voor mij niet te vatten. Het was hartverwarmend om te zien hoe in vele stadions, aan stadhuizen, op profielfoto's op sociale media een regenboog tevoorschijn kwam. En ja, uiteraard wapperde deze ook in onze mooie stad Dendermonde!

Liefde is liefde!

Hou het veilig en gezond! 

 

Kamercommissie stemt voor stiptere
betaaltermijnen voor bedrijven en overheid

Mijn wetsvoorstel om de stiptheid van betalingstermijnen te verbeteren werd in eerste lezing aangenomen in de commissie Economie. Op deze manier draag ik mijn steen(tje) bij in de strijd tegen onbetaalde facturen. Zelfstandigen zullen hierdoor niet langer maandenlang hoeven te wachten op hun verdiende centen. Grote ondernemingen zullen zo voortaan ook geen druk meer kunnen leggen op kleine zelfstandigen. Kom hier meer te weten over mijn wetsvoorstel.

Laat het gras maar groeien!
#bijaardigestad


Ook als stadsbestuur hebben we deelgenomen aan de "Maai Mei Niet" actie. We doen er zelfs een schepje bovenop en passen onze maaifrequenties het ganse jaar aan. Van elke 4 à 5 weken, naar 1 à 2 keer per jaar. Hierdoor creëren we mooie bloemen- en kruidenweides, een lekkere speeltuin voor kleine en grote dieren. Ik ben trots op de inzet van onze medewerkers van de groendienst die zich helemaal omscholen om dit waar te maken! Wil je zelf ook je steentje bijdragen, bekijk dan zeker de 20 tuintips van de provincie Oost-Vlaanderen en maak van jouw tuin een klimaatgezonde omgeving!

CD&V wil 'recht om vergeten te worden' uitbreiden

Stel je even voor: je bent dertig jaar en je vecht al jaren tegen een chronische ziekte, maar die ziekte is volledig onder controle. Toch heeft die ziekte tot vandaag financiële gevolgen. De kans bestaat immers dat je bij de aankoop van een huis een veel duurdere schuldsaldoverzekering moet betalen, of er zelfs helemaal geen krijgt. Het is onaanvaardbaar dat mensen na jaren vechten hier nog steeds financiële gevolgen of risico's van dragen. Ik wil dat chronische aandoeningen die al tien jaar onder controle zijn geen impact meer hebben op de berekening van een schuldsaldoverzekering. Door de regeling te verruimen wil ik de verzekering toegankelijker maken voor iedereen. Lees hier alles over mijn resolutie.

Herinrichting kruispunt De Bruynlaan-Noordlaan
van start in 2022


Het lokaal bestuur Dendermonde kiest resoluut voor veilige fietsinfrastructuur, in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer. Het kruispunt De Bruynlaan-Noordlaan is op dit moment onoverzichtelijk en onveilig voor fietsers. Het kruispunt zal daarom worden aangepakt in het voorjaar van 2022, nog voor de heraanleg van de Mechelse Poort. Naast veiligere fietsinfrastructuur zal dit ook zorgen voor betere doorstroming van het autoverkeer,  wordt er meer groen voorzien en zal er betere toegankelijkheid zijn van het openbaar vervoer. Bekijk de plannen via deze link

Gezondheid burgers prioritair in PFOS-dossier

De mensen, de landbouwers en de lokale besturen in de buurt van Zwijndrecht zijn zeer ongerust. En ik kan ze geen ongelijk geven. Plots mogen ze geen eieren van hun kippen of geen groenten uit hun tuin meer eten. Nochtans doen ze dit al jaren. Sinds 2017 zijn er vermoedens van mogelijke gezondheidsrisico's door PFOS. Waarom werd er niet eerder aan de alarmbel getrokken? Er moet snel duidelijkheid komen over de impact op de gezondheid en de maatregelen die moeten genomen worden om onze gezondheid te beschermen. Herbekijk hier mijn tussenkomst tijdens de plenaire vergadering van donderdag 17 juni in de Kamer. 

Nieuw schoolgebouw voor basisschool
De Toverboon in Sint-Gillis

 

Het lokaal bestuur Dendermonde investeert in een gloednieuw schoolgebouw voor de gemeentelijke basisschool De Toverboon in Sint-Gillis-bij-Dendermonde. De bestaande gebouwen zijn verouderd en beantwoorden niet meer aan de huidige comfort- en energie-eisen. Een nieuw gebouw met een brede en multifunctionele invulling biedt antwoord op de uitdagingen van de toekomst. Lees hier meer over de invulling van de school.

Eén universele oplader voor elektronica

Loop jij ook altijd rond met een oplader of een powerbank? We hebben bijna allemaal een GSM, vaak werken we met een laptop... en al die elektronische toestellen hebben een verschillende oplaadkabel. Het zou toch veel gemakkelijker zijn als er één oplader zou zijn voor alle toestellen van alle merken? Ik pleit in mijn resolutie dat de federale regering binnen Europa aandringt op een wetgevend kader voor één universele oplader en dat er binnen de twaalf maanden een federaal actieplan rond circulaire economie komt. Er moet een einde komen aan de jaarlijkse afvalberg van 51.000 ton aan in ongebruik geraakte opladers! Kom hier alles te weten over mijn resolutie. 

Voorbouw gemeentehuis Sint-Gillis krijgt nieuwe invulling

 

Goed nieuws voor Sint-Gillis, de voorbouw van het oud-gemeentehuis wordt aan de lokale verenigingen gegeven. Tal van verenigingen bundelen hun krachten om een nieuwe thuis te vinden en droomden om dit te kunnen doen in het gemeentehuis. Als stad helpen we mee deze droom te realiseren door het voorste deel van het gemeentehuis in erfpacht te geven tegen een symbolische euro, een win-win! 
Lees er hier meer over.

Zeven bijkomende landen sluiten markt
voor Belgisch pluimvee

Het vogelgriepvirus verspreidde zich in ons land niet massaal en slechts weinig pluimveebedrijven hebben er effectief op hun vestiging(en) mee te maken. Toch is de economische schade niet te onderschatten. Uit nieuwe informatie die ik opvroeg bij de Minister van Landbouw David Clarinval (MR) blijkt dat niet 17 maar 24 landen hun markten sloten voor Belgisch pluimvee(vlees). Lees er hier alles over.

Groene oase in Appels met ruimte voor verenigingen, opvang, wijkagent én een nieuwe basisschool

 

De stad Dendermonde gaat een uniek samenwerkingsproject aan met het Oscar Romerocollege in deelgemeente Appels. Er komt een gloednieuwe basisschool met een openbare groene oase voor jong en oud op de site in de Heirstraat. Het zal een eigentijdse en kwaliteitsvolle uitvalbasis worden voor de verenigingen en de buurt. De wijkagenten en de gemelde opvang zullen er hun vaste stek krijgen. Een absolute meerwaarde voor Appels! De buurt zal via een participatietraject betrokken worden bij de realisatie van de site. Kom hier alles te weten over de plannen. 

Vriendschapsfraude piekt in coronacrisis

Een gebroken hart en je geld kwijt? Je bent helaas niet alleen... . Tijdens de coronacrisis hebben mensen nog meer nood dan anders aan sociaal contact, en dat contact verliep voornamelijk via de sociale media. En dat weten fraudeurs ook, zij proberen je hart te veroveren en je vertrouwen te winnen om vervolgens geld van je te ontfutselen. Wees alert! Ken je iemand of ben je zelf slachtoffer van internetfraude? Doe dan aangifte bij de lokale politie en meld het via het Meldpunt van de FOD Economie. Wil je jouw verhaal kwijt dan bied ik graag een luisterend oor. Neem gerust contact met me op!

Make-over voor Camille Marchantplein

 

Samen met de buurt gaat de stad zorgen voor een groenere inrichting van het Camille Marchantplein. De focus ligt daarbij op het basketpleintje in de straat en het parkje dat nog verder ontwikkeld kan worden. Een mooi vergroenings- en onthardingsproject dat de buurt meer (adem)ruimte zal geven.
Facebook Leen Dierick
Instagram Leen Dierick
Twitter Leen Dierick
YouTube-kanaal Leen Dierick
Website
E-mail
Copyright © Leen Dierick, All rights reserved.
1ste schepen Dendermonde en federaal parlementslid CD&V


Je kan mij contacteren via:
medewerkerleendierick@kamer.cdenv.be

Wil je uitschrijven op deze nieuwsbrief?
 Klik hier