Bekijk hier de e-mail via uw webbrowser
Beste lezer,

Aprilse grillen, dat hebben we ondervonden.
Op een moment dat de bloesems klaar stonden om te bloeien, werden we opeens geconfronteerd met sneeuwbuien en koude temperaturen 's nachts. Een onverwachte meevaller voor zij die een weekendje weg waren in de Ardennen. Zij konden gaan langlaufen. Maar voor de land- en tuinbouwers bracht de vrieskou extra zorgen met zich mee. Zij dienden hun oogst te redden.

Het was een koude paasvakantie, niet alleen qua temperatuur maar ook qua gezelligheid. Terwijl Pasen meestal gevierd wordt met de ganse familie, was het nu opnieuw in onze bubbel te doen. Geen paasbrunch met de familie, geen paaseieren rapen met alle (klein)kinderen... en dat al voor de tweede keer op rij. Wie had ooit gedacht tijdens de eerste lockdown dat we zo lang in deze situatie zouden zitten? Niemand. Maar misschien is het net goed dat we dit toen niet wisten. Want zouden we dan nog zoveel hoop en moed gehad hebben?

Hoop op betere tijden, is dat niet net wat Pasen en de lenteperiode ons als boodschap geeft? De mooie kleuren van de bloesem, de lammetjes in de weide, de vogels die hun liefdesnestjes maken in de natuur, de zon die 'langer' straalt op onze snoet, deze zaken geven mij opnieuw hoop en energie. Ze vertellen me dat er beterschap op komst is. De toename en de vooruitzichten van het aantal gevaccineerden, geeft hoop dat we langzaam terug naar het 'normaal' kunnen gaan.

Binnenkort openen de terrasjes terug, dat wordt genieten! Alle leerlingen zullen ook opnieuw voltijds naar school kunnen. Super! Wat hebben onze jongeren allemaal al moeten missen?! Als het van mij afhangt mogen de eerste versoepelingen echt voor hen zijn. Sommige dingen in je jonge leven kan je immers niet overdoen: een sweet sixteen, een eindejaarsreis, de laatste 100-dagen, een laatstejaarsbal... . Laat ons hopen dat een mooi eindejaarsbal en proclamatie dit schooljaar wel kunnen doorgaan.

En voor ik het vergeet, de kappers zijn ook terug open! Maar voorlopig laat ik mijn lange (wilde) lokken nog even staan. ;-)

Hou het veilig en gezond! 

 

Vereenvoudigde energiefactuur
vanaf 1 januari 2022


De energiefactuur is iets wat we allemaal krijgen, maar begrijpen we er ook alles van? 41% van de mensen begrijpt de energiefactuur niet, ik ook niet. Daarom diende ik een resolutie in om de regering te vragen werk te maken van een vereenvoudigde energiefactuur die met eenvoudig taalgebruik begrijpelijk is voor iedereen. Deze werd unaniem goedgekeurd. Tegen 1 januari 2022 moet de vereenvoudigde energiefactuur een feit zijn! Benieuwd hoe deze er moet uitzien? Klik dan hier

Bouw gloednieuw woonzorgcentrum in Baasrode van start

Eén van de grootste investeringsprojecten ooit van Dendermonde gaat van start: de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum (WZC) te Baasrode. Het zal een duurzaam, eigentijds en huiselijk WZC worden. Met dit project willen we ervoor zorgen dat onze zorgbehoevende ouderen, en in het bijzonder personen met dementie en fysiek zwaar zorgbehoevende ouderen, kunnen wonen en leven in een aangepaste en betaalbare woonomgeving omringd door kwaliteitsvolle en aangepaste zorg. De bouw is van start gegaan in april en zal in drie fases gebeuren. Geraamde kostprijs: 23 miljoen euro. Lees hier alles over de dagprijzen en de invulling van het nieuwe WZC. 

Laat je zonnepanelen dekken
door de brandverzekering


Heb je zonnepanelen geplaatst? En heb je dat ook laten weten aan je verzekering? Veel mensen vergeten dit te melden aan hun verzekering en dat kan gevolgen hebben. Ik vroeg aan Minister Dermagne (PS) om een informatiecampagne op te starten om eigenaars op de hoogte te brengen van het belang van verzekerde zonnepanelen. Is je installatie nog niet verzekerd? Bekijk dan zeker deze link wat je moet doen. 

Regenwater, een kostbaar product waar
we duurzaam mee omgaan

De beken staan droog en de regenwaterput is leeg. Regenwater is een kostbaar goed geworden waar we spaarzaam moeten mee omgaan. Met het nieuwe basishemelwaterplan willen we onze stad voorbereiden op de klimaatverandering. We willen ervoor zorgen dat we voldoende drinkwater hebben, landbouwers geen schade ondervinden door de droogte en dat de natuur niet kreunt onder het gebrek aan water. Lees hier alles over het plan en bekijk de TV Oost reportage. 

Belastingvoordeel voor eigenaars die
handelshuur kwijtschelden


Heel wat handels- en horecazaken krijgen het zwaar te verduren en hebben nood aan bijkomende financiële ademruimte. Pandeigenaars kunnen vanaf nu de handelshuur kwijtschelden en in ruil hiervoor beroep doen op een belastingvoordeel. Samen met CD&V Kamerlid Steven Matheï pleitte ik hiervoor bij Minister Vincent Van Peteghem. Kom hier meer te weten over de coronasteunmaatregel. 

Nieuwe sportinfrastructuur in Grembergen

De huidige sporthal in Grembergen biedt onvoldoende ruimte en comfort aan de sportclubs. Het Dendermondse schepencollege heeft beslist een nieuwe sporthal te bouwen in Grembergen op de site Grootzand. We gaan nu verder in dialoog met de sportverenigingen om het bouwprogramma af te werken en we gaan in overleg met de buurt. Er is immers op deze site nog veel ruimte die groen kan ingevuld worden, een meerwaarde voor de buurt. De stad voorziet hiervoor 5,3 miljoen euro. Kom hier meer te weten over het bouwprogramma, het locatie-onderzoek en de invulling van de sporthal. 

CD&V wil almacht tech-reuzen beteugelen

De grote Big Tech bedrijven zoals Google, Microsoft, Facebook, Apple waarvan we elke dag gebruik maken, worden steeds machtiger! Daarom roepen we de regering op om op Europees niveau een krachtig signaal te geven. Het internet moet een veilige plaats zijn en de grote internetbedrijven mogen niet aan oneerlijke concurrentie doen. Lees er via deze link alles over. 

Namaakproducten blijven Belgische economie teisteren


Namaakproducten zijn minderwaardig, onveilig en vernietigen jaarlijks duizenden jobs. Het aantal klachten erover is bij de FOD Economie in 2020 sterk gestegen, terwijl de uitgevoerde controles en het aantal opgelegde sancties hun laagste niveau bereiken sinds 2014. Er is dringend nood aan extra controles op onlineverkoop. Waarom? Dat lees je hier

Zonder zorgen online shoppen
met kwaliteitslabel voor webshops

Het afgelopen coronajaar zijn dubbel zoveel meldingen van woekerprijzen binnengekomen bij de FOD Economie. Ik wil je waarschuwen voor het online fenomeen 'dropshipping' waarbij de consument denkt te kopen bij een Belgische webwinkel, maar de pakjes worden verstuurd uit andere landen zoals China. In mijn resolutie pleit ik voor een kwaliteitslabel voor webshops, zodat jij weet welke webshop betrouwbaar is en je zonder zorgen online aankopen kan doen! Kom hier meer te weten over 'dropshipping'. En denk eraan: graag ook winkelhieren op het internet!

Internetfraude in opmars

Internetfraude kent opnieuw een opmars, 31% meer meldingen in 2020 ten opzichte van 2019. Er zijn verschillende vormen van internetfraude zoals vriendschapsfraude, phishing, malafide webshops, frauduleuze advertenties ... . Zowel bedrijven als particulieren zijn het slachtoffer. De oplichters hebben maar één doel voor ogen, uw geld stelen! Wees alert hiervoor! Ben je zelf slachtoffer? Doe dan aangifte bij de lokale politie en meld het via het Meldpunt van de FOD Economie. Ik pleit alvast voor één duidelijk contactpunt om internetfraude tegen te gaan. Lees er via deze link meer over. 

Reusachtige picknicktafel voor de Groene Dender

Van een grijze grauwe parking naar een groene oase middenin de stad? Dat doen wij! De Gedempte Dender is de Groene Dender geworden en dat hebben we samen met onze inwoners, onze diensten, lokale kunstenaars en het Oscar Romerocollege gedaan. Na de grondwerken, groenvoorzieningen, speeltoestellen en de walvis uit gerecycleerde materialen is de volgende blikvanger aan de beurt: een reusachtige picknicktafel. Met dank aan de creatieve leerlingen van het Oscar Romerocollege! Bekijk de TV Oost reportage hieronder. 
Facebook Leen Dierick
Instagram Leen Dierick
Twitter Leen Dierick
YouTube-kanaal Leen Dierick
Website
E-mail
Copyright © Leen Dierick, All rights reserved.
1ste schepen Dendermonde en federaal parlementslid CD&V


Je kan mij contacteren via:
medewerkerleendierick@kamer.cdenv.be

Wil je uitschrijven op deze nieuwsbrief?
 Klik hier