Bekijk hier de e-mail via uw webbrowser
Beste ,

De natuur ontwaakt uit zijn winterslaap, de bloesems bloeien… . Normaal zouden we dit weekend Pasen vieren met de familie of op een terrasje genieten van de eerste zonnestralen, of misschien wel een citytrip doen.

Helaas, is dit allemaal niet mogelijk door het coronavirus. Zelfs onze Ros Beiaardommegang waar we 10 jaar lang hebben naar uitgekeken, wordt een jaar uitgesteld. Het zijn uitzonderlijke tijden en die vragen uitzonderlijke maatregelen.  We moeten met zijn allen zonder morren deze maatregelen respecteren... . Want het gaat om jouw, mijn, onze gezondheid. Het enige wat nu telt, is een goede gezondheid. Door deze crisis beseffen we dat de echte helden diegene zijn die zorg dragen voor de mensen. Echte helden dragen geen cape. 

Alleen samen kunnen we deze crisis overwinnen. Een groot woord van dank en appreciatie aan iedereen die zich inzet in de essentiële sectoren, maar ook aan de vele vrijwilligers.

Deze crisis heeft zo ook zijn voordelen, wat ons hoop geeft voor een hernieuwde, warme samenleving. We herontdekken de essentie van het leven, zoals CD&V voorzitter Joachim Coens het omschrijft. De samenleving staat voor vele weken on hold en dat zet veel mensen tot nadenken, tot (her)ontdekken. In crisis besef je weer wat echt belangrijk en kostbaar is: je familie, een goed gesprek met een vriend, een stevige knuffel, een schouder om uit te huilen..

We moeten deze crisis vastpakken om onze samenleving beter te maken. Zomaar terug naar onze oude gewoontes gaan, is geen optie. We moeten de voordelen die we nu ervaren omarmen en nooit meer loslaten. 

Draag zorg voor jezelf en je naasten. 🧡


 

Raadpleeg hier de coronamaatregelen van de stad Dendermonde.

Maatregelen voor werkenden

In de plenaire vergadering van 26 maart riep ik op om de werkenden tijdens de coronacrisis in de zorg, voeding en andere essentiële sectoren aan te moedigen en te ondersteunen. Een applaus is warm,  maar daarmee betaal je geen facturen. Lees hier mijn volledige tussenkomst of bekijk het filmpje.

Uitbreiding contactloze betalingen


Minister Nathalie Muylle (CD&V) en de bankensector zijn ingegaan op mijn voorstel om de limiet van contacloze betalingen te verhogen tot €50. Contactloos betalen is praktischer en veiliger in de strijd tegen het coronavirus. Lees er hier alles over.

Tijdelijke werkloosheid profvoetbalspelers

Vind jij het normaal dat een voetballer uit eerste klasse beroep kan doen op technische werkloosheid? CD&V vindt het moreel onaanvaardbaar dat voetbalspelers uit profclubs beroep kunnen doen op technische werkloosheid! Lees hier waarom en bekijk mijn interview.

Overbruggingsrecht zelfstandigen


Minister Nathalie Muylle (CD&V), Nahima Lanjri (CD&V) en mezelf zorgen voor extra ondersteuning aan zelfstandigen die met sluiting van hun zaak worden geconfronteerd ten gevolge van de coronacrisis. Ben jij getroffen door de coronacrisis? Klik hier voor meer informatie over het overbruggingsrecht.

Lof voor elke hof


Nu we toch meer in ons kot moeten blijven, kunnen we meer genieten van onze tuin en de natuur in de omgeving. Om een klimaatrobuuste stad te worden, gaven we elk gezin de kans om een gratis inheemse (fruit)struik of boompje te bestellen. Meer dan 2.000 planten werden er uitgedeeld! Meer weten? Klik hier voor meer informatie.
Facebook Leen Dierick
Instagram Leen Dierick
Twitter Leen Dierick
YouTube-kanaal Leen Dierick
Website
E-mail
Copyright © Leen Dierick, All rights reserved.
1ste schepen Dendermonde en federaal parlementslid CD&V


U kan mij contacteren via:
medewerkerleendierick@kamer.cdenv.be

Wil je uitschrijven op deze nieuwsbrief?
 Klik hier