Wie kiest voor herbruikbare luiers, kan de helft van de aankoopkosten terugkrijgen van de stad. Het maximum subsidiebedrag bedraagt 150 euro per kind. De gemeenteraad keurde op 21 april het subsidiereglement goed.

Luiers zorgen jaarlijks voor een grote hoeveelheid afval. Aan gemiddeld 5 luiers per dag, zo’n 150 per maand is dat maandelijks een kleine 22 kg aan restafval. 22 kg afval die we maandelijks kunnen vermijden door voor wasbaar te kiezen! Bovendien is ook de impact op ons leefmilieu veel kleiner.

Door voor herbruikbare luiers te kiezen, verkleint de afvalberg. Door deze nieuwe subsidie wil de stad het gebruik van herbruikbare luiers stimuleren en inzetten op het klimaat, zoals in werf 8 van #project9200 staat. De stad wil op deze manier ook het huishoudelijk restafvalcijfer verlagen. Herbruikbare luiers zijn beter voor het milieu en op termijn ook beter voor de portemonnee.

Deze subsidie aanvragen is mogelijk via www.dendermonde.be/subsidie-herbruikbare-luiers. Het formulier kan op termijn ook afgehaald worden bij Huis van het Kind De Kroon (Kroonveldlaan 40) of bij de dienst milieu en platteland in het Administratief Centrum.

Contact:

Schepen Martine Van Hauwermeiren, 0474-41 88 36, martine.vanhauwermeiren@dendermonde.be