Denk mee(r) voor de Oude Vest

De stad gaat voor een volledige herinrichting van de Oude Vest. De Oude Vest moet openbloeien tot een ware parel voor onze mooie stad. Dit staat geschreven in werf 3 van het meerjarenplan #project9200: samen-straf-stromen. Het is een unieke kans om de binnenstad een nieuw aanzicht te geven.

 Het Vestje was een legendarische volksbuurt in Dendermonde. De middeleeuwse vestinggracht was omgebouwd tot een kanaal en werd een echte binnenhaven. Langs het water woonde in pittoreske huisjes het Vestjesvolk. Omdat het water een stortplaats geworden was, werd het in 1949 gedempt. In 1963 kwam er een brede stadsboulevard.

 De stadsboulevard ligt er nog steeds, half autoweg, half parking. Vroeger was de straat hip en modern, vandaag verdient ze een grondige opfrisbeurt. De Oude Vest is een winkel-, wandel- en woonstraat met een doorgang naar de Vlasmarkt, winkels, horeca, de kunstacademie en naar de Groene Dender. De straat snakt ernaar in haar oude glorie te herrijzen als levensader van onze stad. We willen ruimte creëren voor jong en oud, evenementen, kunst, extra groen, water ... Wat goed is aan de Oude Vest, dat willen we behouden. Een bruisend handelscentrum, een fijne plaats om te wonen, een plek waar mensen graag samenkomen, ’s middags voor een lunch of een broodje, om te winkelen ...

 De Oude Vest wordt in een nieuw kleedje gestoken. Maar om te weten hoe dat nieuw kleedje er kan uitzien, wil het lokaal bestuur Dendermonde met de gebruikers van de Oude Vest in gesprek gaan. Voel jij je betrokken bij ‘het Vestje’ en wil je mee bouwen aan de toekomst ervan? Wil jij de Oude Vest als frisgroene stadsboulevard en dynamische stadsader? Dat kan als we er samen aan werken. We kijken uit naar jouw frisse ideeën voor een vernieuwde Oude Vest.

 Denk mee(r) voor de Oude Vest en vul de online bevraging in > https://denkmee.dendermonde.be
Je hebt tijd tot en met 20 september. Bovendien maak je kans op een Dendermondse cadeaubon!

Laat van je horen. De vernieuwing kan alleen slagen met jullie ideeën en wensen voor deze straat.  

  • Doe mee aan de online bevraging tot 20 september 2020 viahttps://denkmee.dendermonde.be.
  • Bezoek eind augustus de infozuilen met interessante info en unieke foto’s aan de rotonde met de Brusselsestraat of aan de C&A.
  • Verzamel de postkaartjes van de Gildereuzen. Je vindt ze binnenkort in de winkels en horeca op de Oude Vest.
  • Meer info opdendermonde.be/oudevest of hou de Facebookpagina van de stad in de gaten.

Jij als mee(r)denker voor de Oude Vest?

Bijkomend zoeken we geïnteresseerden die zich willen engageren als mee(r)denker. Wat houdt dit in? Dit betekent driemaal een overlegvergadering, in september 2020, december 2020 en maart 2021. Er werden nog geen data vastgelegd. Het worden geen saaie meetings, maar fijne ontmoetingen. Je hoeft zeker geen expert te zijn, een groot hart voor de Oude Vest is al voldoende. De mee(r)denkers zijn burgers - die we nu zoeken - maar ook handelaars, vertegenwoordigers van adviesraden en van organisaties. In totaal 25 personen.

We zijn op zoek naar acht gevarieerde, enthousiaste vrijwilligers. Inwoners, gebruikers, mensen die op de Oude Vest werken ... Zowel mensen uit de stad als uit de deelgemeenten, van alle leeftijden, man/vrouw ...  Kortom, een gevarieerde groep van verschillende profielen.

Ben je geïnteresseerd? Fijn! Laat het ons weten voor 9 september via https://denkmee.dendermonde.be. Uit de kandidaturen stellen we een gevarieerde groep van acht samen. We houden iedereen op de hoogte. Bedankt en misschien tot binnenkort!

Meer info over de herinrichting van de Oude Vest lees je op www.dendermonde.be/oudevest

Meer info:

Schepen van communicatie en participatie, Leen Dierick, leen.dierick@dendermonde.be, 0478-42 80 00