Het stadsbestuur wil de leef- en woonkwaliteit nog verder verhogen door de komende jaren te investeren in meer openbaar groen. Enerzijds willen we ervoor zorgen dat iedereen nog meer kan genieten van het groen dat er al is en anderzijds willen we bijkomend groen aanplanten. #SamenStrafStromen #project9200

 

Enkele toekomstplannen op een rijtje:

  1. Bestaande parken worden omgevormd tot natuurparken waar alles logischer in elkaar overvloeit. En waarom zouden speelplaatsen er grijs en saai moeten uitzien? Steen en beton maken maximaal plaats voor ontharde natuurspeelplaatsen. Beter voor de knietjes en ravotplezier verzekerd!
  2. In Schoonaarde plannen we meer openbare ruimte en groen op de locatie van de pastorie (op voorwaarde van een sloopvergunning). Ook de naastgelegen begraafplaats krijgt een groenere ‘look’ als parkbegraafplaats, zodat dit ook naadloos aansluit bij het nieuwe park.
  3. Ook de inwoners van Oudegem zullen kunnen genieten van een park dat zal ontstaan vanuit de groene ruimte achter het parochiecentrum.
  4. Het hoofdgebouw van freinetschool De Appelbloesem in Appels wordt afgebroken, ten voordele van een centrale, groene plek in de dorpskern waar verenigingen en passanten zich thuis voelen. Ook het terrein wordt ingericht zodat een maximale, groene pleinruimte ontstaat.
  5. Het kerkplein aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk is ‘the place to be’ voor scholieren in het centrum. Samen met de buurtbewoners en het Óscar Romerocollege willen we dit herinrichten tot een groener ontmoetingsplein.
  6. De parkbegraafplaats van morgen worden groener. Dankzij heel wat beplanting, is het niet alleen een klassieke plek om onze dierbaren te gedenken, maar ook een ontmoetingsplek, historische plek en rustplek. Ook de begraafplaatsen in Sint-Gillis en Schoonaarde worden zo’n plekken.

Meer weten? www.dendermonde.be