De werken aan de Zeelsebaan (N47) in Grembergen zijn volop aan de gang. Op maandag 28 september 2020 vond een overleg plaats tussen de gemeentebesturen van Dendermonde, Hamme en Zele en het Agentschap Wegen en Verkeer om de verkeersleefbaarheid van de woonbuurten en schoolomgevingen van Huivelde en Durmen in Zele te bespreken.

De werken aan de Zeelsbaan hebben een grote impact op de verkeerscirculatie in de ganse regio. Het is dan ook belangrijk dat we met de verschillende omliggende gemeenten regelmatig in overleg treden om de wijzigende verkeerssituatie op de voet op te volgen. Zodat er snel kan ingegrepen worden bij opkomende problemen.

Ten gevolge van de werken in Grembergen kregen de drie gemeentenbesturen verschillende klachten binnen over de toenname van het zwaar verkeer in de twee deelgemeenten van Zele. Er werd beslist om een tonnageverbod in te stellen voor zowel Huivelde als Durmen. Het is voor de drie gemeentebesturen belangrijk dat de schoolomgeving in beide deelgemeenten verkeersveilig zijn. De politiezones Berlare-Zele, Hamme-Waasmunster en Dendermonde zullen op regelmatige basis de nodige controles uitvoeren om de tonnagebeperking te handhaven. 

Tot slot zal het Agentschap Wegen en Verkeer de GPS-operatoren inlichten van de nieuwe geldende tonnagebeperkingen, zodat vrachtwagenchauffeurs worden omgeleid via alternatieve routes. Het Agentschap onderzoekt momenteel of een tijdelijke ANPR-installatie kan worden voorzien om te kunnen vaststellen of de vrachtwagens de tonnagebeperking negeren.