Earth Hour - Doof samen met ons de verlichting!

Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert het Wereld Natuur Fonds 'Earth Hour'. Van 20.30 tot 21.30 u. zullen wereldwijd heel wat mensen het licht doven als krachtig signaal tegen de klimaatopwarming. Ook de stad ondersteunt deze actie!

De klemtoonverlichting van het Stadhuis en het Vleeshuismuseum zullen op 30 maart niet branden. Zo geven we vanuit de stad ook aan dat we werk willen maken van een beter klimaat. En dat doen we niet alleen symbolisch!

Met initiatieven zoals Cambio, groepsaankoop groene stroom, het aanleggen van trage wegen, voorzien van fietspaden, mogelijkheid geven voor gevelgroen ... en tal van andere acties geven we onze inwoners kansen om hun CO2-uitstoot te verminderen. Dat dit vaak ook nog een positief effect heeft op de portemonnee is alleen maar meegenomen.

De stad zet zelf ook in op een lagere uitstoot door haar wagenpark te verduurzamen, haar personeelsleden te stimuleren om met de fiets of het openbaar vervoer te komen werken, ... En ook door meer groen te voorzien, natuur te beschermen en zorg te dragen voor haar natuurlijke bronnen, zoals water en groen.

Doet u ook mee op 30 maart? Doof dan alle verlichting thuis tussen 20.30 en 21.30 u.!

Meer info over het project: www.earthhour.org of via Stad Dendermonde