In Dendermonde vieren we de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Deze bevat doelstellingen die van de aarde een duurzame plaats maakt. Als schepen van Klimaat vind ik het zeer fijn dat onze stad inwoners telt die dagdagelijks hun bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Elly, Grazielle, Nora en Walter verdienen het om eens in de bloemetjes te worden gezet!

Elly Van Praagh kiest ervoor om zich zoveel mogelijk met de fiets te verplaaten en haar wagen te delen met anderen. In haar professionele leven zet zij zich in voor ontwikkelingssamenwerking bij Studio Globo.

Graziella de Ros zet zich elke dag in voor mensen die het wat minder hebben, als vrijwilliger bij Welzijnsschakels. Zij vindt het belangrijk dat mensen zich goed voelen en dat we de hand reiken aan mensen die (dreigen) uit de boot te vallen.

Nora Lorré kiest bewust voor een afvalarm leven. Zij is de drijvende kracht achter de Buurderij en is uitbaatster van haar eiden zerowaste-winkel Tarra Verpakkingsvrij.

Walter De Ridder zet zich als vrijwilliger bij de Wereldwinkel en de lokale FairTradeGemeenteTrekkersgroep in om de boeren in het zuiden van een eerlijk loon te voorzien.

Ik wel hen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor hun steentje dat zij bijdragen om de aarde en Dendermonde een meer duurzame plaats te maken. Een oprechte dankuwel!