Het dak van de stedelijke basisschool ’t Kraaiennest in Grembergen is aan vernieuwing toe. In 2017 voerden we al dakwerken uit aan de sporthal, de refter, het schakelgebouw en het zadeldak van 1 klaslokaal. In 2023 voorzien we een dakrenovatie van de overdekte speelplaats en van de klaslokalen.  Door de dakrenovatie beperken we de warmteverliezen van het gebouw. De nieuwe isolatie voldoet aan de huidige EPB-eisen voor renovatie. Ook de verlichting in de klaslokalen wordt vervangen door LED verlichting. Het eindresultaat zal een volledig nieuw en geïsoleerd dak zijn.

Voor de uitvoering van de werken worden 180 werkdagen voorzien. De overdekte speelplaats wordt eerst aangepakt. In 2 klaslokalen zal er geen les gegeven kunnen worden. De stad huurt daarvoor 2 containerklassen en een sanitaire unit in, ter vervanging van de 2 klaslokalen. Het subsidiedossier van de stedelijke basisschool werd goedgekeurd door Agion (Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs) voor € 521.287,18.

Samen met schepen van onderwijs Martine Van Hauwermeiren ben ik bijzonder verheugd met de toegekende subsidies. Door te investeren in onze schoolgebouwen zorgen we ervoor dat het onderwijspersoneel en de leerlingen het beste van zichzelf kunnen geven.