Fietsen is goed voor het klimaat en jouw gezondheid! Daarom willen wij dit als stadsbestuur extra stimuleren met de aanleg van een fietssnelweg langs de spoorlijn 53 (Dendermonde-Gent). Dit gebeurt in samenwerking met Infrabel en de Provincie Oost-Vlaanderen.

Vorige week woensdag werd een akkoord bereikt in de gemeenteraad om het traject en de wegopbow van de deelprojecten Gasthuisstraat-Hofstraat en Hofstraat-Bosstraat uit te rollen.  

Het traject

Deze fietssnelweg van zeven kilometer, van de Gasthuisstraat tot de grens met Wichelen, is onderverdeeld in 5 deelprojecten. Het fietspad start aan de overweg in de Gasthuisstraat en loopt via de Meersstraat richting Oudegem. Langs een nieuwe fietsbrug aan de spoorwegbrug over de Dender loopt de te realiseren fietssnelweg via de Oude Heirbaan en de Frans Vertongenstraat weer verder naast de spoorlijn. Ter hoogte van de Constabelstraat sluit hij aan op de Zijbaan. Daarna kunnen fietsers aan Moleneinde hun weg vervolgen naast spoorlijn 53 aan de overzijde van het station van Schoonaarde tot in Wichelen.

De realisatie en gebruik van de fietssnelweg vanaf de Gasthuisstraat tot aan de tunnel in de Hofstraat is voorzien in het voorjaar 2020, waarna het verder traject kan aangelegd worden.

Goed nieuws voor elke fervente (woon- werkveer) fietser!