24 maart 2016

Veldstraat wordt aangepakt

 

De Veldstraat in Sint-Gillis-Dendermonde krijgt eindelijk een opknapbeurt. De verzakte riolering, slecht wegdek en losliggende voetpadtegels worden aangepakt. Als primeur in Dendermonde krijgt de Veldstraat ledlampen als straatverlichting.

Normaal wachten we op een subsidie voor deze wegen- en rioleringswerken. Maar zo’n dossier duurt al gauw acht jaar. En die tijd van wachten hebben we niet voor de Veldstraat. Een camera-inspectie van de riolering wees uit dat die tot de naad versleten is. Hoewel een heraanleg niet gepland was, maken we hier nu toch centen voor vrij. Het is onverantwoord de Veldstraat er op deze manier bij te laten liggen, ook al is het uitzonderlijk dat de stad zo’n klussen klaart zonder subsidie.

Een voorontwerp voor een totaalrenovatie voor de hele straat is klaar. Bij de heraanleg komt een volledig nieuwe riolering. Een rijweg in asfalt van vier meter krijgt langs beide kanten een degelijk voetpad van anderhalve meter. Afwisselend aan de ene en andere kant van de weg worden ook parkeerstroken voorzien van twee meter beter. Door die te laten wisselen van kant, ontstaan asverschuivingen. Dat remt de snelheid van de bestuurders in de straat af. Aan het begin en einde van elke parkeerstrook zorgt een boom voor een groenaccen

Het resultaat moet een mooie, groenere een veiligere straat worden. We pakken meteen ook de verlichting aan. De straatverlichting wordt vervangen door ledlampen die bovendien gedimd kunnen worden. Dat is duurzamer en spaarzamer. Nu werkt het systeem ‘s nachts met één lamp aan en één uit. Alle lichten samen dimmen is veiliger en zuiniger. Ook de verlichting van de Hogeweg wordt tegelijk mee vernieuwd op deze manier.

Bewoners krijgen nog de kans om opmerkingen te geven op het voorontwerp. 

Bedoeling is dat tegen september de bouwvergunning aangevraagd wordt en in oktober een aannemer aangesteld. In de tweede helft van 2016 gaan nutsmaatschappijen aan het werk voor voorbereidende werken. De eigenlijke wegen- en rioleringswerken zullen in het najaar van 2016 of voorjaar van 2017 starten en ongeveer vier maanden duren. De kostprijs van het project bedraagt 380.000 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Twitter