15 maart 2016

Sporthallen worden opgefrist

 

De kleedkamers en het sanitair van de sporthallen in Appels en Oudegem worden in het nieuw gestoken. Geen overbodige luxe volgens de vele sportclubs die er gebruik van maken. Plafonds, verlichting, vloeren, deuren, sanitair en riolering worden allemaal aangepakt.

De sporthallen van Appels, Oudegem en Grembergen dateren allemaal van begin jaren 80. Daardoor zijn renovatiewerken dringend nodig. Het is dus niet voor niets dat het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) van Dendermonde deze legislatuur gepland heeft om de sporthallen volledig in orde te zetten. Zo werd twee jaar geleden de gevel van de sporthal van Oudegem al aangepakt. Daar staat deze zomer ook nog een stookplaatsrenovatie op het programma. En vorig jaar werd de stookplaats van de sporthal Appels volledig vernieuwd. Maar er is nog een pak meer werk aan de winkel. De kleedkamers en het sanitair van de sporthallen van zowel Appels als Oudegem moeten gerenoveerd worden. Het stadsbestuur en het AGB werken hiervoor samen. Voor de sporthal van Appels zal ook de inkom worden gerenoveerd. Bij de sporthal van Oudegem gebeurde dat al eerder, samen met de gevelrenovatie. Alles gebeurt met één groot doel: onze sporthallen te laten voldoen aan de wettelijke vereisten en noodzakelijkheden voor sporters. We hebben ook overleg gepleegd met de verschillende gebruikers van de sporthallen om tot een ontwerp te komen. Na de nodige werken zullen onze sporthallen opnieuw voldoen aan de hedendaagse normen voor sporters.

Een hele reeks werken staan dan ook op het programma. De indeling van de ruimte wordt geoptimaliseerd. Er komen nieuwe plafonds en verlichting, vloeren worden gerenoveerd en binnendeuren vervangen. Ook nieuwe wandbetegeling is voorzien, net als nazicht en vervangen van riolering en vernieuwen van sanitaire toestellen. De werken in de sporthallen van Appels en Oudegem worden respectievelijk geraamd op 260.500 euro en 216.500 euro. De definitieve plannen zijn klaar, zodat de werken in 2017 uitgevoerd kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Twitter